به گزارش ، معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صدا وسیما خراسان جنوبی گفت: ۴۵۰ تن گوشت شتر در ۸۵ واحد صنعتی و هزار و ۱۷۳ واحد سنتی تولید شده است.
محمد ابراهیم ابراهیمی افزود: این میزان تولیدات نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل فقر مراتع و خشکسالی، کاهش جزئی کمتر از ۵ درصد داشته است.
وی تعداد بهره برداران صنعتی و سنتی شترداری در استان را هزار و ۲۵۸ نفر عنوان کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: گوشتهای تولید شده علاوه بر نیاز داخل به خارج از استان از جمله استانهای اصفهان، یزد، شیراز و خراسان رضوی بیشتر به صورت دام زنده فروخته میشود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در همهی شهرستانها کشتارگاه سنتی وجود دارد گفت: تنها شهرستان خوسف واحد صنعتی شتر دارد .
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۳۲ هزار و ۷۰۰ نفر شتر دومین جمعیت شتر کشور است، گفت : بلوچی، سندی و دورگ از جمله نژادهای شتر استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: نهبندان با ۹ هزار و ۸۰۰ نفر شتر بیشترین و شهرستانهای طبس با ۸ هزار نفر شتر و خوسف با ۴ هزار و ۷۵۰ نفر شتر رتبه دوم و سوم پرورش شتر را در استان دارا هستند .
ابراهیمی افزود : اگرچه خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر کشور را داراست وظرفیت ویژهای در این موضوع دارد اما متاسفانه چرخه فرآوری کامل شتر در استان صورت نمیگیرد.
وی گفت: با توجه به اقلیم استان بازدهی اقتصادی مطلوب در تولیدات، قدرت ریسک بالا در شرایط خشک کویری، مقاومت بیشتر نسبت به سایر دامها، نیاز به حداقل تاسیسات و تجهیزات پرورش و امکانات پرورش و نگهداری، هرس طبیعی درختان مرتعی و جنگلی، خواص درمانی موجود در شیر، کیفیت بالای گوشت نسبت به سایر گوشتهای قرمز از جمله مزیتهای شتر در این استان کویری است .
وی همچنین افزود: امیدواریم با اجرای طرح هاب شتر در خراسان جنوبی شاهد شکوفایی این صنعت، چرخه کامل شتر در استان و مرتفع شدن مشکلات شتر دارارن باشیم .
پرش به محتوا
مطلب بعدی